Japanners ontwerpen ‘Nap Box’, waarin werknemers rechtstaand een tukkie kunnen doen Actua
Japanners ontwerpen ‘Nap Box’, waarin werknemers rechtstaand een tukkie kunnen doen
Actua

Japanners ontwerpen ‘Nap Box’, waarin werknemers rechtstaand een tukkie kunnen doen

Japanse kantoormedewerkers kunnen nu dutjes doen op het werk in nieuw state-of-the-art kantoormeubilair. Alleen moet dat wel rechtstaand gebeuren. Itoki, een in Tokio gevestigde leverancier van kantoormeubilair, heeft de ‘Kamin Box’, of ‘Nap Box’ gecreëerd. De creatie is ontwikkeld in samenwerking met het houtbewerkingsbedrijf Koyoju Plywood Corporation. Hoewel de ‘Nap Box’ er esthetisch uitziet als een modieuze opbergkast, is hij dat absoluut niet.

Japanners ontwerpen ‘Nap Box’, waarin werknemers rechtstaand een tukkie kunnen doen

Slechte reputatie

Hij is namelijk ontworpen als een comfortabele plek voor slaperige kantoormedewerkers om een dutje te doen. Binnenin de ‘Nap Box’ is er een kleine richel om je bips te ondersteunen, plus een andere richel die ofwel op kin- of voorhoofdhoogte lijkt te zijn, afhankelijk van hoe lang je bent, aan de binnenkant van de deur.

Volgens Asahi Shimbun, een van de grootste kranten in Japan, heeft het groeiende besef hoe belangrijk rust en slaap zijn voor een gezond leven, geleid tot de creatie van de ‘Nap Box’. Japan heeft een slechte reputatie als het gaat om overwerkt personeel. De Japanse autoriteiten hebben in 2020 vastgesteld dat bijna 9.000 bedrijven de overwerkwetgeving hadden overtreden. Werknemers deden soms meer dan 80 uur per maand overuren en de dood door overwerk kwam zo vaak voor bij Japanse werknemers dat ze er een uitdrukking voor hebben, genaamd ‘Karoshi’.

(Bron: Daily Star)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties