Jongedame met extreem grote arm en hand krijgt harde reacties: “Amputeer hem, zeggen ze!” Actua
Jongedame met extreem grote arm en hand krijgt harde reacties: “Amputeer hem, zeggen ze!”
Actua

Jongedame met extreem grote arm en hand krijgt harde reacties: “Amputeer hem, zeggen ze!”

Olivia Klopchin (18) uit Springfield, Vermont (VS) kreeg de diagnose ‘vasculaire misvorming’ toen ze twee maanden oud was, toen haar familie een kneuzing aan de binnenkant van haar ellenboog ontdekte die er al sinds haar geboorte zat. Een vasculaire misvorming is een abnormale ontwikkeling van bloedvaten, die verkleuringen of uitsteeksels in het getroffen gebied kan veroorzaken.

Trollen slaan keihard toe

In Olivia’s geval heeft dit ertoe geleid dat haar arm en hand extreem groot zijn geworden en dat de huid licht verkleurd is. Hoewel ze altijd al is aangestaard en daarmee heeft leren leven, was ze geschokt toen de video’s die ze van zichzelf postte aan haar 250.000 volgers op TikTok (@oliviaklopchin_) harde reacties opleverden van trollen. Er waren er zelfs die haar adviseerden om de arm te amputeren!

In één post poseert Olivia met haar handen op haar heupen en lipleest ze op een populaire sound: “Haal het eraf? Ik ga nog liever dood”, als reactie op mensen die haar aanraden haar arm te amputeren. De virale post kreeg 2,4 miljoen views en werd 240.000 keer geliked. Eén persoon reageerde: “Persoonlijk heb ik liever een hele mooie prothese, die ik kan versieren, maar dat ben ik maar.” Iemand anders zei: “Je zou er een stuk beter uitzien zonder”.

Functioneel ledemaat

Anderen hebben haar echter snel verdedigd. Eén persoon zei: “Mensen hebben precies echt liever dat je een volledig functioneel ledemaat verliest omdat ze het esthetisch niet mooi vinden.” En iemand anders beaamde dat: “Ik kan me niet voorstellen dat je een functionerend ledemaat weghaalt!” Hieronder vind je wat filmpjes die Olivia deelde op TikTok.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties