De aankondiging van de nieuwe Timeline-functies van de sociale netwerksite Facebook is uitgegroeid tot een forum op zich. "A New Kind of Profile", promootte Facebook het. Maar "echt álles met je vrienden delen" is niet altijd "kind", zeker niet als je hen ontvriendt...
Facebook lanceerde onlangs nog trots het nieuwe Timeline-profiel, waarmee Facebook automatisch voor jou een soort tijdslijn maakt die je hele leven samenvat. Zo zullen niet alleen je recentste activiteiten online staan, maar kan iedereen ook terugblikken op je verleden. Maar of iedereen daar zelf zo open over wil zijn, bleef nog de vraag. "De gebruikers kunnen de privacy-instellingen als ze willen nadien personaliseren", antwoordde CEO Mark Zuckerberg. Maar met je vrienden houdt de sociale netwerksite geen rekening...
Je zult immers niet alleen kunnen zien welke berichten - blunders of niet - en foto's - onthullend of gênant – er ooit over jou gepost werden, maar dus ook hoe je vriendenlijst er vroeger uitzag. En heb jij niet al eens iemand verwijderd, op Facebook beter bekend als 'ontvriend'? Maar dat wil je waarschijnlijk niet met die persoon delen...
Iemand die je vroeger uit je lijst verwijderde, zal in je lijst zichtbaar zijn met een knop voor een vriendschapsverzoek. Die persoon kan dus nog eens 'toevallig' terugblikken op jullie oude vriendschap...
Direct nadat CEO Mark Zuckerberg Timeline aankondigde, ging het nieuwtje het world wide web rond. Om alvast even met je te delen: in een tijdsbestek van 5 minuten werden er bijna 7.500 tweets over verstuurd. Timelinewas daarmee trending topic wereldwijd, maar of iedereen het zo trendy zal vinden, staat nog niet vast... (IV)
Place comments
0 Comments
You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.
Show all comments