Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu games
Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu
games

Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Roccat Burst Pro Air kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Enkele weken geleden kregen we van Roccat de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de Kone XP, een gaming muis die ons zeer positief kon verrassen en onze daily driver werd. Veel mensen willen vandaag de dag echter een draadloze gaming muis. Voor die mensen heeft Roccat de Burst Pro Air uitgebracht. Wij hebben deze geavanceerde draadloze gaming muis uitgebreid onder de loep genomen en of het de moeite waard is, lees je in deze review.

Wat zit er in de doos?

In het doosje van de Roccat Burst Pro Air is uiteraard de muis te vinden. Verder is er een handleiding en een 1.8 meter lange USB-A naar USB-C-kabel inbegrepen. Dit is een geweven kabel wat geen invloed moet hebben op de bewegingen van de gebruiker en niet in makkelijk in de knoop moet gaan. De kabel is te gebruiken als een oplaadkabel, maar het is ook mogelijk om er een bekabelde muis van te maken, want het heeft niet alleen stroom, maar ook data overdracht. Verder is er een kleine USB-A-dongle te vinden. Dit is een low latency dongle waardoor je bewegingen sneller worden geregistreerd, belangrijk voor competitieve gamers. Voor alle andere taken buiten het gamen, is de bluetooth optie meer dan voldoende, dit is overigens de nieuwste bluetooth 5.2. Aan de onderkant van de muis is er een schakelaar. Hiermee kan de gebruiker wisselen tussen USB-modus of bluetooth.

De Roccat Burst Pro Air is een mid-size draadloze muis, geschikt voor claw of palm grip-gebruikers. De muis is verkrijgbaar in twee kleuren namelijk volledig wit of volledig zwart. De adviesprijs van de Roccat Burst Pro Air is €99,99, maar de muis is vaak te vinden voor €79,99 in meerdere winkels.

Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu

Technische specificaties

Bij en prijs van €99,99 verwacht je ook alle toetsers en bellen. De Roccat Burst Pro Air stelt hier niet teleur. Deze muis heeft een maximale DPI van 19.000, wat heel hoog is. Voor de Switches heeft Roccat gekozen voor hoogwaardige Titan Optical Switches, deze gaan 100 miljoen kliks mee, terwijl alternatieven vaak 20 miljoen kliks hebben. De switches geven hele fijne feedback, maar de kliks van de Kone XP voelden net wat beter aan. De muis weegt 81 gram, daarmee is het zwaarder dan enkele alternatieven van bijvoorbeeld Cooler Master en Razer, maar persoonlijk vonden 81 gram niet zwaar aanvoelen, sterker nog het geeft net wat meer een premium gevoel. Boven de 100 gram zou zwaar zijn. Aan de onderkant is de Burst Pro Air uitgerust met hoogwaardige PTFE glides wat zorgt voor vloeiend bewegen op alle soorten ondergronden. Zonder muismat werkt deze muis ook heel goed.

Verder heeft deze muis acht knoppen, waardoor het geschikt is voor het spelen van de meeste games. Spelers kunnen de knoppen naar wens instellen in-game of via de Roccat Swarm software. De Burst Pro Air heeft verder ondersteuning voor Nvidia Reflex. Dit is een vrij nieuwe feature die ervoor zorgt dat er geen vertraging is tussen jouw muisklik en wat er op het scherm wordt getoond. Met name competitieve gamers zullen Nvidia Reflex waarderen, want er is geen vertraging tussen wat je doet en wat je op het scherm ziet.

Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu

Opvallend design

De Roccat Burst Pro Air is een opvallende draadloze gaming muis. Het heeft namelijk vier zones aan RGB. De muis wordt bijna volledig verlicht. De scroll wheel heeft aparte verlichting terwijl de rest van de behuizing op een honingraat manier wordt verlicht. Je ziet als het ware mini hexagonale vormen in de muis verlicht worden wat uniek en heel mooi oogt, vooral in donkere ruimtes. De RGB-helderheid is goed genoeg, maar niet heel hoog zoals de Kone XP. Dat is wel een bedrade muis en meer helderheid zou hier vermindering van batterijduur betekenen. Wat we wel graag hadden gezien is een optie om de batterij lading te zien via de verlichting. Nu kan je alleen zien hoeveel batterij je nog hebt via de software, niet via de muis zelf.

Aan de kant waar je duim op komt te rusten is er een kleine curve merkbaar wat zorgt voor net wat meer comfort. Ook is de textuur van de rechter en linkerkant anders in de vorm van een mini honinggraat design. Dit ziet er niet alleen mooi uit, maar zorgt ook voor een betere grip. Aan de linkerkant zijn er verder twee grote extra knoppen te vinden met een goede klik.

Net voor het draaiwiel, is er een DPI-knop te vinden waarmee je eenvoudig van DPI-snelheid kan wisselen. Handig als je bijvoorbeeld bij een shooter met meerdere unieke wapens, een voorkeur hebt voor een bepaalde DPI. Een snelle DPI-switch kan dan heel handig zijn. Veel gaming muizen hebben de DPI-knop aan de onderkant, waardoor je niet snel tijdens een game kan wisselen.

Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu

Batterijduur indrukwekkend

Het meest indrukwekkende van de Roccat Burst Pro Air is de lange batterijduur. Deze muis heeft een batterijduur van 100 uur, wat best insane is vooral omdat er zoveel RGB is verwerkt. Veel gaming muizen gaan maar een dag of twee mee, maar de Roccat Burst Pro Air kan je bijna een week lang op volle lading gebruiken. Als de muis enkele minuten niet beweegt, gaat de RGB automatisch uit om batterij te besparen. Deze feature kan je naar wens aanpassen via de officiële software.

Verder heeft de Roccat Burst Pro Air een rapid charge feature. Door de muis maar 10 minuten op te laden, kan het weer 5 uur mee. Dat is een geweldige feature die veel alternatieven niet hebben. Je hoeft deze muis dus niet uren aan de oplader te hangen om het te kunnen gebruiken. Tien minuten opladen en je kan er urenlang op werken.

Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu

Roccat Swarm software

Om de Roccat Burst Pro Air geheel naar wens in te stellen moet je gebruikmaken van de gratis Roccat Swarm software. De software oogt niet heel modern, maar bevat wel heel veel instellingen en cusomization-opties. Helaas is niet duidelijk wat iedere feature precies doet, een korte uitleg per onderdeel was handig geweest. Gebruikers kunnen maximaal 5 aparte profielen instellen voor de muis. Zo kan je bijvoorbeeld een profiel instellen voor een shooter en een profiel voor een MMO.

De Roccat Swarm software geeft gebruikers toegang tot een heleboel geavanceerde opties waaronder scroll speed, tilt speed, dubbel click speed, pointer speed, DPI switcher, macro manager, RGB manager, polling rate, distance control unit en veel meer. Een feature die bij ons niet goed werkte is de batterij indicator. Deze is in te stellen zodat het in de taksbar wordt getoond, maar bij ons liet het vaak 0% batterij zien terwijl dit niet zo was. Andere keren stond de batterij te lang op 90%, wat niet klopte want we hadden de muis veel uren in gebruik genomen. Na meerdere restarts van de software liet de software wel de batterijduur correct zien. Het lijkt dus te gaan om een bug, die hopelijk snel wordt opgelost met een update.

Een leuke feature van nieuwe Roccat-producten is ondersteuning voor AIMO-technologie. Indien je beschikt over meerdere Roccat peripherals zoals een toetsenbord of headset, dan kan je de RGB-verlichting synchroon laten lopen. De Roccat Kone XP toont dan dezelfde kleuren als je Roccat toetsenbord en headset waardoor het geheel heel stoer oogt.

Review: Roccat Burst Pro Air – Eén van de beste draadloze gaming muizen van nu

Conclusie

De Roccat Burst Pro Air is bijna een perfecte draadloze gaming muis. Het heeft de beste switches en sensor van nu, het design oogt heel stoer met vier zones aan RGB-verlichting, de muis ligt comfortabel in de hand, de batterijduur is indrukwekkend en er zijn veel opties voor customization via de Roccat Swarm Software. Het enige wat we missen is een batterij indicator op de muis zelf en een betere weergave van de batterij via de officiële software. Dat ging bij ons vaak mis. Indien je zoekt naar een vette draadloze gaming muis met alle toetsers en bellen, dan ben je bij de Roccat Burst Pro Air bij het juiste adres.

Je kan de Roccat Burst Pro Air hier kopen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties