Review: Roccat Kone Pro Air – Een hele fijne gaming muis games
Review: Roccat Kone Pro Air – Een hele fijne gaming muis
games

Review: Roccat Kone Pro Air – Een hele fijne gaming muis

De volledige eindscore en de plus en minpunten van de Roccat Kone Air Pro kan je bekijken op onze gaming website 1337 Games.

Afgelopen week las je de review van de Roccat Burst Pro Air gaming muis. Roccat heeft echter nog een draadloze gaming muis genaamd de Kone Pro Air. Deze draadloze gaming muis heeft veel overeenkomsten met de Burst Pro Air, maar ook enkele verschillen. Is de Roccat Kone Pro air de moeite waard en beter dan de Burst Pro Air?

Inhoud en versies

De unboxing-ervaring van de Roccat Kone Pro Air is vrijwel gelijk aan die van de Burst Pro Air. De doosjes zijn even groot en de inhoud is vrijwel identiek. In het doosje van de Kone Pro Air is de muis, een 1.8 meter lange USB-C naar USB-A-kabel, een low latency 2.4Ghz USB-A dongle en enkele handleidingen te vinden. De Kone Pro Air is een verbeterde versie van de Kone Pro van een tijdje terug. Dat was een bedrade muis, en dit is een muis die zowel bedraad als draadloos is te gebruiken. Draadloos is de muis te gebruiken via de dongle of bluetooth. Voor normaal gebruik is bluetooth prima te doen, maar voor het gamen wil je zo min mogelijk vertraging. Denk bijvoorbeeld bij het spelen van snelle shooters zoals Call of Duty, Overwatch of DOOM. Dan is een directe verbinding via de USB dongle, de beste optie.

De Roccat Kone Pro Air heeft ietsje andere dimensies dan de Burst Pro Air. Hoogte en diepte zijn gelijk, maar de muis is ietsje breder (14mm) dan de Burst Pro Air. De Kone Pro Air is niet alleen ietsje dunner dan de Burst Pro Air, maar ook ietsje lichter (75 gram tegen 81 gram). Gamers kiezen vaker voor zo licht mogelijk vooral bij het spelen van fast paced games. Er is dan vrijwel geen gewicht in je hand waardoor je sneller kan reageren op tegenstanders.

De muis is geschikt voor de mensen die een voorkeur hebben voor een claw of palm grip. De Roccat Kone Pro Air is verkrijgbaar in twee kleuren namelijk volledig wit of volledig zwart. De adviesprijs van de Roccat Burst Pro Air is €99,99, net als de Burst Pro Air.

Review: Roccat Kone Pro Air – Een hele fijne gaming muis

Technische specificaties

Zowel de Kone als de Burst Pro Air hebben dezelfde prijs en dat is geen toeval, want de specificaties zijn vrijwel identiek. Beide muizen beschikken over een maximale DPI van 19.000 en Owl Eye sensors. Wat betreft switches zijn beide muizen voorzien van Titan Optical Switches, één van de beste switches van dit moment. Titen Optical Switches gaan 100 miljoen kliks mee, terwijl veel andere switches een levensduur van 20 miljoen kliks beloven. Beide muizen hebben ondersteuning voor Nvidia Reflex-technologie, wat ervoor zorgt dat er geen vertraging is tussen wat je doet en wat je op het scherm weergegeven ziet worden, een feature die competitieve gamers met name eSporters erg belangrijk vinden.

Verder zijn beide muizen uitgerust met hoogwaardige PTFE glides aan de onderkant, voor vloeiende bewegingen die nauwkeurig geregistreerd worden. PTFE glides zijn onze favoriet, want het maakt niet uit of je een muismat gebruikt. Je kan vloeiend bewegen op alle soorten ondergronden zoals tafels, meubels of zelfs je bed. Aan de linkerkant beschikken beide muizen over twee extra knoppen die een goede klik hebben, maar bij de Burst Pro Air is er net wat meer feedback bij iedere klik. Niet een heel groot verschil, maar je merkt het wel.

Review: Roccat Kone Pro Air – Een hele fijne gaming muis

Opvallend design

Waar de twee muizen duidelijk van elkaar verschillen is het design. De Burst Pro Air heeft een zeer opvallend gamer design met vier zones aan RGB-verlichting. De Kone Pro Air heeft maar twee zones aan RGB-verlichting op de rechter en linkermuisknop. Je ziet als het ware mini hexagonale vormen in de muis verlicht worden. De Kone Pro Air oogt dus minimalistischer dan de Burst Pro Air. Het oogt best fraai, maar de Burst Pro Air heeft een meer wow-effect. Aan de andere kant is het voordeel van de Kone Pro Air dat er minder batterij wordt verbruikt door de verlichting. Een handige feature die we graag hadden gezien is een manier om de batterij percentage te zien via de verlichting. Enkele goedkopere draadloze muizen van concurrenten hebben deze feature wel. Bij de Roccat Kone Pro Air kan je de batterij percentage alleen zien via de PC software.

De Roccat Kone Pro Air light goed in de hand. Aan de zijkanten is het plastic voorzien van dunne horizontale strepen die zorgen voor net wat meer grip. Ook is er een hele dunne curve op de plek waar je duim rust. Dit zorgt voor iets meer comfort.

Nog een verschil in het design van de Kone Pro Air vergeleken met de Burst Pro Air is de DPI-knop. Beide muizen beschikken over een DPI-knop om de DPI-snelheid aan te passen. De Kone Pro Air heeft de knop aan de onderkant, terwijl de Burst Pro Air deze aan de bovenkant, achter het draaiwiel heeft. Dit is een minpunt maar ook een pluspunt. Laatstgenoemde omdat het design strakker oogt. Een grote DPI-knop aan de bovenkant van de muis, maakt de Burst Pro Air ietsje minder mooi. Een nadeel van de knop onderin, is dat je niet vliegensvlug kan wisselen van DPI. Tijdens een game heb je misschien de voorkeur van een specifieke dpi voor een wapensoort. Denk bijvoorbeeld aan een DPI voor een machine gun en een sniper rifle. Omdat de knop onder de muis is, wordt het snel aanpassen van de DPI een stukje lastiger.

Review: Roccat Kone Pro Air – Een hele fijne gaming muis

Zeer indrukwekkende batterijduur

Een punt waar de Roccat Kone Pro Air heer en meester in is, is de batterijduur. Deze muis gaat 100 uur mee op één lading. Bij de Burst Pro Air wordt dit ook geadverteerd, maar afhankelijk van de verlichting valt dit vaak lager. Bij de Kone Pro Air, krijg je gegarandeerd 100 uur, want er zijn maar twee zones aan RGB-verlichting. Veel concurrenten kunnen niet eens de helft van de batterijduur van de Kone Pro Air beloven. Eén lading zal voor veel mensen genoeg zijn om de muis een hele week te kunnen gebruiken.

Bovendien heeft de Kone Pro Air een Rapid Charge-functie. Door deze muis 10 minuten op te laden, kan je weer 5 uur verder. Maar 10 minuten opladen en je kan heel een avond gamen op deze muis.

Review: Roccat Kone Pro Air – Een hele fijne gaming muis

Roccat Swarm software

Voor het instellen van de Roccat Kone Pro Air moeten gebruikers de gratis Swarm PC software downloaden en installeren. Deze software geeft gebruikers toegang tot geavanceerde opties die per profiel zijn in te stellen. Deze worden opgeslagen op de muis en in totaal zijn er vijf profielen aan te maken. Zo kan je een profiel maken voor shooters en eentje voor bijvoorbeeld het spelen van RPG’s.

De software geeft gebruikers verder de mogelijkheid om de scroll speed, tilt speed, dubbel click speed, pointer speed, DPI switcher, macro manager, RGB manager, polling rate, distance control unit en veel meer aan te passen. De software laat ook het batterijpercentage zien, maar deze werkte niet altijd even goed. Soms gaf de software 0% lading aan, terwijl de muis kort geleden was opgeladen. Andere keren bleef het hangen op 100% wat ook niet klopte want de muis werd lang gebruikt. Het enige wat werkte voor accurate percentages was de software meerdere keren opnieuw opstarten. Hopelijk lost Roccat dit snel op met een software update.

Conclusie

De Roccat Kone Pro Air is een hele goede draadloze gaming muis die wij met genoegen iedereen kunnen aanraden. Vergeleken met de Roccat Burst Pro Air zijn er veel meer overeenkomsten dan verschillen. Wil je minimalistisch, minder gewicht en meer batterijduur, dan is de Kone Pro Air de betere keuze. Wil je meer een opvallend design en de mogelijkheid om heel snel te wisselen van een DPI-stand, dan is de Burst Pro Air de betere optie. Ons voorkeur is de Burst Pro Air, maar de verschillen zijn echt heel klein. Kortom, het maakt niet heel veel uit of je nu kiest voor de Roccat Kone Pro Air of de Burst Pro Air, want dit zijn twee van de beste draadloze gaming muizen van dit moment.

Je kan de Roccat Kone Pro Air hier kopen.

Je kan de Roccat Burst Pro Air hier kopen.

WebAds_Mobile_3

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties