Bewezen door onderzoek: Vrouwen zijn de grootste leugenaars! LIFESTYLE
Bewezen door onderzoek: Vrouwen zijn de grootste leugenaars!
LIFESTYLE

Bewezen door onderzoek: Vrouwen zijn de grootste leugenaars!

Volgens een onderzoek uitgevoerd door verzekeringsbedrijf Privilege uit het Verenigd Koninkrijk liegt de gemiddelde vrouw tot wel 30 keer per dag. Say what!? En dit zou twee keer zoveel zijn als de gemiddelde man. Maar toch even wachten voor we nu elke vrouw gaan uitmaken voor een dikke, vette leugenaar…

Het goede doel versus het ego

Het onderzoek toonde namelijk ook aan dat vrouwen meestal een leugentje vertellen om sociale situaties beter te laten verlopen. Liegen voor het goede doel dus. Mannen zouden dan weer liegen om hun ego impact te houden. Dat zegt dr. Brianna Verigin van de Universiteit van Portsmouth. Maar wie van de twee is dan de ‘beste leugenaar’!?

Onderzoeker Sophie van der Zee zegt dat dit moeilijk te bepalen is. Mannen vinden doorgaans dat ze beter met hun leugens wegkomen dan vrouwen, hoewel die dan weer meer ‘pogingen’ ondernemen. Vrouwen verwachten dan ook weer niet dat ze de meest overtuigende leugenaars zijn. Zoals eerder gezegd, hebben ze een ander doel.

‘Concealment lie’

Van der Zee geeft aan dat het vooral de zogenaamde ‘concealment lie’ is die vaak voorkomt. Met andere woorden, men gaat bepaalde informatie expres niet vertellen. Daardoor krijgt de luisteraar een ander beeld van de werkelijkheid. Geen echte leugen, maar ook niet echt eerlijk. We horen het al, deze discussie is nog lang niet ten einde! Wie weet hebben we jullie hier gewoon niet keihard iets zitten voorliegen…

(Bron: Panorama)

(Intropic:Body language photo created by cookie_studio – www.freepik.com)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties