Fitness-expert legt uit hoe je binnen de twee minuten als een blok in slaap kan vallen LIFESTYLE
Fitness-expert legt uit hoe je binnen de twee minuten als een blok in slaap kan vallen
LIFESTYLE

Fitness-expert legt uit hoe je binnen de twee minuten als een blok in slaap kan vallen

Niet alle mensen kunnen even goed de slaap vatten. Sommigen liggen uren te woelen alvorens ze in dromenland zijn. Voor die mensen is er nu misschien een oplossing. Fitness-expert Justin Agustin heeft namelijk op TikTok een filmpje gepost waarin hij uitlegt hoe je op twee minuten tijd als een blok in slaap kan vallen. De video heeft al bijna 900.000 likes en mensen reageren dat het écht werkt.

Ontspannen van kop tot teen

De techniek is eigenlijk afkomstig uit het leger, waar soldaten vaak op de meest onmogelijke momenten en plaatsen de slaap moeten kunnen vatten. De techniek zou vooral ontwikkeld zijn voor piloten die 100 procent van hun reflexen en focus nodig hebben, waarvan we allemaal weten dat deze afnemen door een gebrek aan slaap.

Justin legt uit: “Je begint met je te ontspannen van kop tot teen, beginnende met het ontspannen van de spieren in je voorhoofd. Ontspan je ogen, je wangen, je kaak en concentreer je op je ademhaling. Ga nu naar je nek en je schouders. Laat ze zo laag mogelijk zakken en leg je armen los naast je neer , inclusief je handen en vingers.”

Kano of hangmat

En hij gaat verder: “Terwijl je dit doet, moet je je voorstellen dat dit warme gevoel van je hoofd naar je vingertoppen gaat. Haal diep adem en adem langzaam uit, ontspan je borst, je maag, tot aan je dijen, knieën, benen en voeten. Zorg er daarnaast voor dat je je hoofd helemaal leegmaakt. Bedenk daarvoor twee scenario’s. Ofwel lig je in een kano op een kalm meer met een blauwe lucht boven je, ofwel lig je in een zwarte hangmat in een pikdonkere kamer. Als je afgeleid bent of aan iets anders denkt, dan zeg je tien seconden lang: niet denken, niet denken, niet denken…”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties