Onderzoek: koppels die samen in de drank vliegen, zijn gelukkiger! LIFESTYLE
Onderzoek: koppels die samen in de drank vliegen, zijn gelukkiger!
LIFESTYLE

Onderzoek: koppels die samen in de drank vliegen, zijn gelukkiger!

Af en toe duwen we jullie eens graag een interessant onderzoek onder de ogen. Vandaag eentje dat uitgevoerd werd door slimmen mensen van de universiteit van Michigan. Zij stellen namelijk dat koppels die samen een glaasje (of tien) drinken, gelukkiger zijn dan stellen die dat niet doen. Schol!

Gezamenlijke activiteit

De wetenschappers baseren zich op een onderzoek dat maar liefst tien jaar duurde. Niet zomaar het eerste beste experimentje dus. In die periode werden een paar duizend koppels gevolgd en vooral ook ondervraagd over hun drinkgewoontes. Doen ze het samen of alleen? En welk gevoel hebben ze daarbij? Wat blijkt? Bij koppels waarvan maar één partner drinkt, vindt de ‘drinker’ het namelijk vaak vervelend dat de ander niet gezellig meedoet, waardoor hij of zij minder gelukkig in de relatie staat.

"We denken dat het ermee te maken heeft dat koppels die gezamenlijk meer ondernemen in hun vrije tijd, een beter huwelijk hebben" zegt een van de onderzoekers. “Samen iets drinken zien veel koppels als een gezamenlijke activiteit en dus voelen ze zich daar goed bij.” Let wel op… Als je de dag nadien een stevige kater hebt, kun je misschien wel beste even uit elkaars buurt blijven!

(Bron: Panorama)

WebAds_Mobile_3

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties