Vrouw in shock nadat ze ontdekt dat ze een tweede geslachtsdeel heeft LIFESTYLE
Vrouw in shock nadat ze ontdekt dat ze een tweede geslachtsdeel heeft
LIFESTYLE

Vrouw in shock nadat ze ontdekt dat ze een tweede geslachtsdeel heeft

Een vrouw die met een tweede "kleine" vagina is geboren, heeft aan The Sun onthuld hoe het is om hiermee te leven. Vic Au-Yeung, 42, uit Herefordshire, ontdekte voor het eerst dat ze twee baarmoeders had toen ze 16 was. Tientallen jaren later kwam ook aan het licht dat ze twee vaginakanalen had. Ze heeft nu drie kinderen, iets wat dokters destijds voor onmogelijk hielden.

WebAds_Mobile_RM

Ontspoord

Het kwam zelfs zover dat Vic een paar jaar "ontspoorde" en naar alcohol en feesten greep om er mee om te gaan. "Als tiener leed ik vreselijk aan zware menstruaties en pijnen. Elke maand bracht ik tijd door in de medische ruimte op school, flauwvallend van bloedverlies. Tampons werkten niet en ik was gedwongen 's nachts vier maandverbanden te dragen en om de paar uur wakker te worden om ze te verschonen.”

Nooit kinderen

Toen ze 16 was zakte ze op een bepaald moment in elkaar op straat. Ze werd naar de spoed gebracht waar men vaststelde dat ze twee baarmoeders had. Men zei zelfs dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen. "Ik was er kapot van en had een gebroken hart. Ik had het gevoel dat mijn toekomst van me was afgenomen” zegt Vic.

Medisch wonder

En toch gebeurde het onmogelijke: in 1998 werd Vic zwanger van haar eerste kind Clio. Bij die zwangerschap ontdekte de artsen dat Vic ook een tweede, kleinere vagina had. "De dokter zei dat ik een medisch wonder was en ongelooflijk zeldzaam, maar beloofde me op te knappen met een reconstructieve operatie."

WebAds_Mobile_2

Klippel-Feil syndroom

Vic werd gediagnosticeerd met het Klippel-Feil syndroom (KFS) - een aangeboren botaandoening waarbij ten minste twee nekwervels vergroeid en onbeweeglijk blijven. Dit kan het gevolg zijn van een zich niet goed vormende tweeling in de baarmoeder en de overlevende baby die twee sets voortplantingsorganen erft. “Ik weet dat er in mijn familie tweelingen voorkomen, dus dat is vast de oorzaak van mijn bijzondere aandoening” besluit Vic.
WebAds_Mobile_3

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties