Hoe snel is een van de duurste en snelste koersfietsen ter wereld? Wielerkampioen test het uit... Sport
Hoe snel is een van de duurste en snelste koersfietsen ter wereld? Wielerkampioen test het uit...
Sport

Hoe snel is een van de duurste en snelste koersfietsen ter wereld? Wielerkampioen test het uit...

Op het YouTube-kanaal van Global Cycling Network zijn verschillende video's te zien waarin (voormalige) professionele wielrenners de grenzen van ‘budgetfietsen’ opzoeken. In een nieuwe uitdaging probeert profwielrenner en Europees baankampioen Ollie Wood echter het tegenovergestelde. Tijdens een bezoek aan een velodrome in Derby (VK) rijdt hij op een ‘standaard’ fiets rond de velodrome en vergelijkt deze vervolgens met de prestaties van de Hope Lotus Olympic, een van de duurste en snelste fietsen ter wereld.

Kijktip: Joke Van de Velde en haar belevenissen op de F1-race van SilverstoneHele 'pakket' maakt het verschil

Voor zijn eerste rit op de standaard fiets legt Wood op volle snelheid vier ronden af op een parcours van 250 m - een totale afstand van 1 km - en eindigt met een ‘vrij redelijke’ tijd van 1:21:06. Na een korte rustpauze maakt hij een ritje met de Hope Lotus en dat scheelt hem bijna 4 seconden. Hij legt dezelfde vier ronden af in 1:17:59 en overtreft daarmee zijn schatting dat hij zijn eerste tijd met 'slechts' twee seconden zou verbeteren.

Het zet hem aan het speculeren over hoeveel verschil dat zou kunnen maken voor zijn snelheid in een langere afstandsrace. "Het is het hele pakket: wielen, banden, en de positie" zegt Wood. "Ik denk dat dat het verschil is tussen iets waarmee je de velodrome op kunt en aan de slag kunt, of iemand die het letterlijk voor de lol doet, waar het uiteindelijk allemaal om draait.” Hieronder het filmpje waarin je Wood aan de slag ziet met de peperdure koersfiets.

WebAds_Mobile_3

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties