Tennislegende Boris Becker wordt 2,5 jaar in deze door ratten geteisterde gevangenis opgesloten Sport
Tennislegende Boris Becker wordt 2,5 jaar in deze door ratten geteisterde gevangenis opgesloten
Sport

Tennislegende Boris Becker wordt 2,5 jaar in deze door ratten geteisterde gevangenis opgesloten

Boris Becker was amper 17 jaar toen hij de jongste winnaar ooit werd van het legendarische Grand Slam-toernooi Wimbledon. Niemand had durven denken dat 'Boem Boem' Boris 37 jaar later zou opgesloten worden voor 2,5 jaar. Zo werd de bekende Duitser onlangs veroordeeld tot een stevige, effectieve celstraf vanwege faillissementsfraude. Hij had nochtans een vermogen van 170 miljoen euro, maar echtscheidingen en slechte beslissingen lieten zijn fortuin in rook opgaan.

WebAds_Mobile_RM

Afgelopen vrijdag werd hij alvast opgesloten in de Wandsworth Prison in Groot-Brittanië. Overigens absoluut geen gevangenis waar je rustig kan relaxen. Wandsworth is gekend voor een overbevolkte gevangenis te zijn met veel geweld en ze zouden daar ook geregeld met een rattenplaag zitten. Boris zal er dus wellicht tussen enkele heel zware criminelen zitten.

Een piepkleine kamer delen

Journalist Chris Atkins heeft zelf ooit opgesloten geweest in deze gevangenis en hij schreef ook een boek over zijn ervaring daar. Het is duidelijk dat het daar absoluut niet gezellig vertoeven is: "Het eerste wat me opviel toen ik binnen moest was het geluid. Schreeuwen, bonzen, schreeuwen, grommen, blaffen, dreigen, tieren, lachen, zeuren, ruzie maken, vechten, huilen en nog meer huilen."

Normaal gezien is Boris opgesloten met één andere medegevangene in een kamertje van maximaal 8m2 groot. Hij krijgt een stapelbed en met wat geluk staat er nog een prehistorische televisie op zijn kamer. Een wc-pot die in het midden van de kamer staat zodat je medegevangene alles in volle glorie kan bekijken, is natuurlijk ook aanwezig.

WebAds_Mobile_2

Tennislegende Boris Becker wordt 2,5 jaar in deze door ratten geteisterde gevangenis opgesloten

Bij BBC kregen ze 7 jaar geleden de opportuniteit om eens een kijkje te nemen in de Wandsworth gevangenis waar Becker nu opgesloten zit. Best opvallend om te zien. Agressie en geweld zien de cipiers daar elke dag. Drugs wordt daar blijkbaar ook heel weelderig uitgedeeld wanneer je de cash hebt om het stiekem te kopen.

Becker zit hier dus maximaal 2,5 jaar. Bij goed gedrag kan hij misschien nog wel vervroegd vrij komen, al is dat niet zeker. De Duitser heeft wel nog een laatste strohalm. Zo is hij al begonnen aan zijn straf, maar zijn advocaten zijn ondertussen nog in beroep gegaan. Al wordt er niet meer te veel van verwacht en zal hij Wimbledon dit jaar wellicht moeten bekijken vanuit een afgeleefde cel.

https://youtu.be/Ok9ju-SyBS4

https://youtu.be/HLzbsTTkv9U

WebAds_Mobile_3

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments